Ajdov kruh brez kvasa
Bioterapija za otroke
30. novembra 2016
100 korakov po obroku za zdravje in vitkost
1. maja 2017

Priprava tega odličnega kruha vam bo vzela samo 2 minuti. Obožujejo ga gurmani, primeren pa je tudi za vse tiste, ki se izogibajo glutenu in /ali kvasu.

Sestavine:

  • 1/2 kg ajdove moke (najboljša je domača, sveže mleta)
  • 1 zavitek vinskega kamna
  • 2 žlički soli
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1/2 l radenske

Priprava:

Vse sestavine damo v večjo posodo, zmešamo, tako da dobimo gosto,tekočo maso, ki jo vlijemo v model za kruh. Damo v pečico, ki smo jo prej ogreli na 200 stopinj C, pečemo 15 minut na 200 stopinj, nato znižamo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še 45 minut.

Vroči kruh damo iz modela in ga ohladimo.

Po želji dodamo kruhu orehe, sezam, bučnice…  Na kruh pa se odlično podajo razni zelenjavni namazi.