Bioterapija za otroke
Ocene ne določajo otrokove vrednosti
1. septembra 2016
Ajdov kruh brez kvasa
23. februarja 2017

Pomoč otrokom doživljam kot privilegij in svoje poslanstvo. Svojo večletno bioterapevtsko prakso sem začela ravno pri svoji hčerki Uli, ko sem ji stari leto in pol odpravila dermatitis. Razen kakšne viroze še, hvala bogu, ni bila bolna, tudi antibiotika še nikoli ni zaužila.

Kako deluje?

Bioterapija je povsem naravna, neškodljiva, neboleča in brez stranskih učinkov. Deluje pa tako, da z bioenergijo oz. življenjsko energijo, ki je osnova življenju,  krepimo otrokov imunski sistem. Ta je naravni zdravnik v telesu. Ko je imunski sistem oslabel, otrok zboli, ozdravi pa, ko se ta okvara energetsko popravi.

Kako se izvaja?

En ciklus terapij traja 4 dni zapored. Ena terapija (odvisno od težav) traja od 10 do 15 minut, tako na otroka polagamo roke in z posebnimi gibi po potrebi dodajamo oz. odvzemamo energijo. Bioterapijo izvajam  tudi na daljavo (na primer, kadar je otrok v bolnici ali iz oddaljenega kraja in gre za nujno zadev), za zdravljenje potrebujem fotografijo otroka.

Pri katerih bolezni bioterapija pomaga?

Pomaga pri vseh bolezni, saj so vse bolezni posledice slabšega imunskega sistema. Bioterapija pa se priporoča tudi preventivno za krepitev imunskega sistema. Največ staršev seveda pripelje svoje otroke na terapijo, ko malčki zbolijo. Pljučnice, bronhitisi, vnetja ušes, alergije… Zdravljenje bolezni s pomočjo bioterapije je mnogo krajše in telo si bistveno hitreje opomore. Spomnim se fantka, ki je imel vsak mesec najmanj eno do dve virozi, po treh bioterapijah pa ni bil bolan že več kot leto in pol.

Deklica, ki je imela od rojstva pa vse do 4. leta kronično vnetje ušes, je s pomočjo bioterapij nekaj vnetji uspela premagati brez antibiotika, po nekaj mesečnih  terapijah pa so vnetja povsem izvenela.

Bioterapija pomaga tudi pri avtoimunih bolezni. To poletje sem več kot mesec dni vsakodnevno terapirala štiriletnega fantka, ki ima od rojstva huda vnetja ledvic, zaradi česar mu je grozila odpoved ledvic. Vnetni faktor mu je zrastel tudi do 1000 (normalno je 0). Po enem dnevu terapij mu je vnetni faktor padel na 250, čez dva pa na 20. V bolnici so bili nad rezultati zelo presenečeni, saj je po avadi zdravljenje trajalo več tednov.  Po 14 dneh terapije je prvič v življenju bil njegov vnetni faktor na 0. Jer je bil imunski sistem fantka zelo prizadet, je seveda potreboval več terapij, da se je okrepil. In od julija do zdaj fantek ni imel več nobenega zagona bolezni, čeprav se je to prej dogajalo skoraj vsaki mesec.  Seznam bolezni in težav, pri katerih bioterapij lahko pomaga je neskončen.

Poškodbe

Bioterapija je nadvse koristna tudi pri poškodbah, zlomih, zvinih. Lajša bolečine, rane hitreje celijo, kosti se prej in bolje zarastejo, telo se prej regenerira. Obstaja zanimivo izkušnja izpred 2 mesecev, ko je hčerka v podplat noge dobila tujek, ki se je zagnojil. Svojo težavo mi je zamolčala, dokler nisem opazila, da normalo ne stopa na nogo. Rana je že bila precej gnojna, okrog nje rdečina in po podplatu navzgor je že imela rdečo črto. Kristalno jasno mi je bilo, da je zadeva resna, a sem po posvetu z zdravnikom odločila, da počakamo z zdravniško intervencijo do jutra. Ponoči sem ji naredila nekaj protivnetnih bioterapij in zjutraj, ko se je zbudila, ni bilo več sledu ognoju, črti in rdečini. Tujek se je čez dva, tri dni sam izločil.

Cepljenje

Preden je otrok cepljen, je dobrodošlo, da ima močan imunski sistem, da se izogne stranskim učinkom cepljenja, kolikor je to mogoče, zato priporočam bioterapijo pred cepljenjem. Absolutno pa tudi po cepljenju, ko je nevarnost padca imunskega sistema večja, da se telo okrepi.

Dojenčki

Rada rečem, da imam kar nekaj svojih »posvojenih« otrok. Bodisi, da so mamice zanosile tudi s pomočjo bioterapij, mnogim nosečnicam pa sem pomagala tudi v času razvoja in rasti otroka v maternici. Bioterapija novorojenčkom lajša kolike, bolečine pri izraščanju zob…

Avtisti

Krasne rezultate terapije dosegamo tudi pri avtističnih otroci, ki so po terapiji bistveno bolj umirjeni, lažje se skoncentrirajo,  v socialnih stikih se bolj odprejo … Deklica, avtistka, ki redno hodi na bioterapije, trenutno obiskuje 6. razred in se je odlično adaptirala v normalno šolo.

Otrok mora kdaj pa kdaj zboleti

Tudi moja hčerka, kdaj pa kdaj dobi zaradi kakšnega virusa vročino. Lažje bolezni pri sicer zdravih otroci so tu in tam koristne, saj tako spodbujajo delovanje imunskega sistema. Dva do tri dni jo pustim, da se telo bori, nato pa naredim bioterapijo, da bolezen zaključim in okrepim njeno telo.

Mag. Simona Kolar Tomažič, licencirana bioterapevtka po metodi Zdenka Domančića in mamica 6-letne hčerke Ule