Polnozrnati pirini kruhki
Zelenjavni quiche ali po domače zelenjavna pita s krhkim testom
4. maja 2017
Tapkate z otroki?
11. septembra 2017

Odlični kruhki za velike in male želodčke.

Sestavine:

  • 420 g polnozrnate bio pirine moke
  • 4 velike žlice sezamovih semen
  • 4 velike žlice mletih lanenih semen
  • 200 ml vode
  • 200 ml ovsenega mleka
  • 1 kozji jogurt
  • 2 čajni žlički soli
  • ščepec kokosovega sladkorja
  • suhi kvas

Priprava:

Vse sestavine z roko zmešamo v konsistentno maso, pokrijemo in pustimo počivati 30 do 45 minut, da testo vzhaja. Nato oblikujemo majhne hlebčke in jih pečemo v prej ogreti pečici 10 minut na 220 stopinj C, nato pa še 20 minut na 200 stopnij. Na dno pečice med peko postavimo pladenj v vodo.