Se naj odločim za moža ali za ljubimca ali obdržim kar oba
Slivova pita na mandljevi posteljci
12. avgusta 2016
Ocene ne določajo otrokove vrednosti
1. septembra 2016

Urejena mlada dama, z dolgotrajnejšim partnerskim odnosom, recimo ji Alenka, se je pred časom zapletla  v ljubezensko razmerje z mlajšim partnerjem, Markom. Četudi sta se na začetku dogovorila, da v njunem ljubezenskem razmerju ne bo čustev, si je Alenka morala priznati, da ji za mladeniča gori srce. (Kakopak! Ženska se redkokdaj spusti v spolno razmerje brez čustev. ) Vse je bilo lepo in prav, dokler si ni mladenič poleg nje omislil še eno ljubimko. Alenki se je podrl svet! Od ljubosumja jo je razganjalo, postala je obsedena z Markom in njegovo ljubimko. Niso ji več zadoščala občasna srečanja in vsakodnevni smsi, želela ga je kontrolirati na vsakem koraku. Ljubosumje je porušilo njen notranji mir in zdravje.

Na svetovanju so ji besede šle težko z jezika. Obremenjena na eni strani s predsodki in s krivdo, na drugi strani pa s svojimi željami, ki so ji bile v pogubo. Tega se je dobro zavedala, zato se je odločila za podporno svetovanje.

»Ni pomemben ne mož, ne ljubimec, ne njegova ljubimka. Pomembna si ti, Ženska! Pomemben je tvoj odnos do sebe, pomembne so tvoje dušne želje, pomembna sta tvoj notranji mir in tvoja sreča!

»Kako naj se odločim?« so me spraševale njene velike žalostne oči … »Ta trenutek se ti ni treba odločiti za nič.« Bistveno ji je odleglo. Ker rešitve nikoli niso na isti vibraciji kot so izzivi. V trenutkih zmedenosti, ko smo odtujeni od svojega notranjega bistva, od samih sebe, nikoli ne sprejemajmo pomembnih, življenjskih odločitev. Najprej poskrbimo za notranjo harmonijo. Alenka je trenutno izgubila svoj fokus. Namesto, da bi razmišljala o sebi, o svojih željah in ciljih, se ukvarjala sama s seboj, je ves čas posvečala misli svojemu ljubimcu in njegovi ljubimki. Dragoceno življenjsko energijo je preusmerila drugam, dobesedno ji je odtekala, zato se je tudi telesno slabo počutila.

»Kakšna tepka sem, da sem kaj takega sploh dopustila,« si je pogosto očitala. »Draga Ženska, draga Alenka, ne krivdiraj se in se ne obtožuj.  Tako ravnanje samo s sabo, te bo še bolj oddaljilo od sebe. Raje razumi, zakaj si takšne okoliščine povabila v svoje življenje. Z njihovem razumevanjem in s spremembo pri sebi, boš imela vpliv na Življenje, ki se ti dogaja.

Ključ leži v pomanjkanju ljubezni do sebe. Iščeš ljubezen, spoštovanje, priznanje od zunaj, namesto da bi si podarila to sama sebi. »Ljuba Ženska, ljuba Alenka, vredna si vse ljubezni tega sveta! Že samo zato, ker si… Nič več ti ni treba postati, narediti, storiti, da bi bila vredna tega. Samo zavedaj se, da si ljubezen in da si zaslužiš ljubezen. Bodi ljubezen! Najprej sama do sebe, nato do drugih!

Seme ljubezni je posejano v vseh nas, samo zalivati ga moramo. Usmeri pozornost nase, gradi odnos s seboj, bodi zadovoljna v svoji družbi, pogosto se objemaj, počni stvari, ki ti prinašajo zadovoljstvo, išči dobro v sebi… Pogosto se sprašuj, kako bi ravnala/odreagirala/se odločala Alenka, če bi se v resnici in popolnoma imela rada…

In ko boš ponovno našla sama sebe, odkrila zaklade ljubezni v sebi, boš natančno vedela, koga in kaj izbrati.

Lahko se zgodi, da bosta odpadla oba. Ker si ju izbirala, ko si bila prazna, ko si iskala ljubezen od zunaj…  In dobila si identično prazna partnerja, ki se prav tako ne cenita, ne spoštujeta, ki ne znata imeti rada in »usklajeni tebi« morda ne bosta več dovolj. Razen če bosta zrasla s teboj… Ali pa ti bo Življenje na pot poslala novo odslikavo tebe… Vse je odvisno od tebe… Predvsem pa razvijaj tisto, kar si želiš od partnerja!

Življenje ti ponuja vse možnosti, draga ženska, draga Alenka, na tebi in tvoji vibraciji pa je, kaj ti bo prihajalo naproti in kaj boš izbrala …

Draga ženska, v vsaki od nas je del Alenke. Me vse smo Alenke, dokler iščemo ljubezen in potrditve od zunaj in smo od njih odvisne! Pomembna si ti, Ženska! Pomemben je tvoj odnos do sebe, pomembne so tvoje dušne želje, pomembna sta tvoj notranji mir in tvoja sreča!  Ljuba Ženska,  vredna si vse ljubezni tega sveta! Že samo zato, ker si… Nič več ti ni treba postati, narediti, storiti, da bi bila vredna tega. Samo zavedaj se, da si ljubezen in da si zaslužiš ljubezen.«