Slivova pita na mandljevi posteljci
Kako se znebimo negativnih misli
11. avgusta 2016
Se naj odločim za moža ali za ljubimca ali obdržim kar oba
25. avgusta 2016

Mama nam je prinesla veliko vrečko sočnih sliv. Poleg cmokov (recept še sledi) sem jih uporabila tudi v slastni slivovi piti. Ula je ob prvem kosu dahnila: “Izvrstna je.”

 

Sestavine za krhko testo:

  • 150 g pirine moke
  • 100 g mletih mandljev
  • 125 g kokosovega olja
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • 1 jajce

 

Priprava:

Vse sestavine z rokami zgnetemo v gladko testo in ga damo za uro do dve počivati v hladilnik. Nato ga z rokami raporedimo po pekaču. Testo pečemo v pečici 15 minut na 180 stopinj Celzija. Medtem pripravimo nadev.

 

Sestavine za nadev:

  • razpolovljene in razkoščičene slive
  • 2 dcl ovsene smetane (ali sladke smetane)
  • 1 jajce
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • cimet
  • vanilin

 

Priprava nadeva:

Slive raporedimo po testu, ostale sestavine za nadev zmešamo in polijemo po slivah. Pečemo šr 30 minut na 180 stopinj Celjzija.

Pozimi, ko je svežega sadja manj, namesto sliv uporabim kar domačo marmelado.

Dober tek. Naša pita je že v želodčkih.