Sočne jesenske rezine moje babice
Je EFT pomagal Lani narediti sprejemne izpite?
21. septembra 2017
Zakaj se nekaterim zdi jesen otožna / depresivna?
25. septembra 2017

Te sočne rezine z jabolki in orehi so pecivo mojega otroštva in zdaj jih obožuje tudi moja Ula, ki se je včeraj po štirih dneh vrnila iz šole v naravi. Za dobrodošlico so jo čakale tudi jesenske rezine, ki jih naredimo v 5 minutah. Pojemo pa še prej, saj so sočne in lahke.

Sestavine:

  • 3 cela jajca
  • 1 lonček zdroba
  • 1 lonček mletih orehov (velikokrat dam pol orehov, pol mandljev)
  • 3/4 lončka sladkorja – pri nas uporabljamo samo kokosov sladkor
  • 1/3 lončka olivnega olja
  • 1 lonček ovsenega mleka
  • 1 majhna žlička pecilnega praška – pri nas uporabljamo vinski kamen
  • 3 lončke naribanih jabolk
  • cimet po okusu

Za preliv:

  • 150 g temne čokolade – za nas mora biti najmanj 70 %
  • žlička kokosovega olja

Priprava:

Vse sestavine zmešamo v gladko maso, vlijemo v pekač. Pečemo pri 180 stopinjah C, 45 minut. Še vroče prelijemo s stopljeno čokolado, ki smo ji primešali za boljšo mazljivost žličko kokosovega olja.

Odlične so tople, pa tudi mrzle.