Zelenjavni quiche ali po domače zelenjavna pita s krhkim testom
Z naravo nad alergijami
3. maja 2017
Polnozrnati pirini kruhki
7. avgusta 2017

Sestavine za testo:

  • 225 g pirine moke
  • 125 ml olivnega olja
  • ščepec soli
  • 4 žlice mrzle vode
  • Vse sestavine za testo ročno ali s kuhinjskim pomočnikom zgnetemo v gladko testo in damo za eno uro počivati v hladilnik.

Sestavine za nadev:

  • 1 por
  • špinača
  • brokoli
  • cvetača
  • sol, poper
  • 2 jajci
  • 1 dcl mleka (jaz uporabljam ovsenega)
  • olivno olje

Zelenjavo umijemo, narežemo na manjše kose, na olivnem olju prepražimo por, nato pa dodamo še brokoli, špinačo in cvetačo. Začinimo po okusu.

Posebej zmešamo 2 jajci in 1 dcl mleka, ki ga lahko po želji zamenjamo s smetano.

Priprava:

Testo razvaljamo v krog (beri: jaz ga kar s prsti razporedim po okroglem modelu za zelenjavne pite) nato pa ga damo za 5 do 8 minut peči v prej ogreto pečico na 200 stopinj Celzija. Na malo pečeno testo naložimo zelenjavo in vse skupaj prelijemo z mešanico jajc in mleka. Pečemo v pečii 35 do 40 minut na 200 stopinj Celzija.