Ženske, napolnimo se z energijo Lune, moški črpajte moč iz Sonca
Pirini rogljički z makovim nadevom
1. maja 2017
Z naravo nad alergijami
3. maja 2017

Življenjsko energijo za zdravje, moč in vitalnost lahko dobimo tudi iz naravnih virov. Še posebej od Sonca in Lune. Energija Sonca se povezuje s energijo moških, energija Lune pa z energijo žensk.

Naši možgani in živčni sistem za razvoj in obnavljanje potrebujejo Sonce. Najugodnejši čas za spodbujanje možganov, žlez in centralnega živčnega sistema je sončni vzhod. Srkajmo Sonce in njegove energijo, tako da se obrnemo prosti vzhajajočemu Soncu (ne glede na to ali ga vidimo ali ne) ter s poravnano hrbtenico nežno in sproščeno dihajmo. Po spanju je namreč telo polno plinov, ki jih moramo z dihanjem zamenjati s svežim zrakom. V Sonce dihajmo tako dolgo, dokler ne občutimo, da je telo sveže, budno in čisto. Ženske lahko vsrkajo največ 9 dihov energije Sonce, saj lahko drugače dobijo preveč moške energije. Ampak pozor, za vse samske ženske  oz. za vse tiste, ki niso zadovoljne v svojem partnerstvu, pa je usklajevanje s Soncem zelo zelo priporočljivo.

Tudi energijo Lune lahko srkamo na enak način kot energijo Sonca. Začnemo v času mlade Lune (3 dni po prazni Luni) in nadaljujemo vse do polne Lune (največ 5 dni po polni Luni). Potem Lunina energija več nima toliko moči, zato je ne pijemo. Sicer Luno srkamo 30-krat. Ženske s preveč moške energije lahko Luno srkajo še večkrat.

Iz knjige Preprosto:Zdravje, avtorjev Dušana Donka in Simone Kolar Tomažič

Več o knjigi na: http://www.zalozbaulala.si